Soorten creditcards

Welke soorten creditcards zijn er?
Creditcards zijn er in groten getale en in alle soorten en maten. Met tientallen soorten creditcards is het soms lastig om de juiste keuze te maken.

Welke kaart past bij jou? Waarin verschillen al deze verschillende soorten creditcards? In dit artikel geven we je een beknopt overzicht, zodat je zonder moeite de juiste keuze kunt maken!

De ‘gewone’ creditcard
Met een creditcard kun je makkelijk, snel, veilig en bijna overal betalen. Om te betalen gebruik je je pas, in combinatie met een pincode of (in het buitenland vaker) een handtekening. Het bedrag wordt echter pas een maand later van je bankrekening afgeschreven. Betalen met een creditcard is dus eigenlijk een soort lening, in tegenstelling tot betaling met een debet kaart, die we beter kennen als de PIN-pas. Bij een debetkaart wordt het bedrag meteen van je betaalrekening afgeschreven.

De verschillende soorten creditcards verschillen in de aanbieder, de ruimte van het bestedingslimiet en de hoogte van de jaarlijkse bijdrage. Aan een creditcard is bestedingslimiet verbonden, maar deze kan worden verhoogd als je een hogere jaarlijkse bijdrage betaalt. Deze mogelijkheden verschillen per aanbieder en per soort creditcard.

Goedkope creditcards
Er zijn veel soorten creditcards die je niet veel geld hoeven te kosten. De jaarlijkse bijdrage is klein en de bestedingslimiet is daardoor niet heel hoog. Deze kaart is ideaal voor mensen die hem niet vaak gebruiken, maar soms wel een creditcard nodig hebben.

De Studenten creditcard
Deze speciale soort creditcard is speciaal ontwikkeld voor studenten. Studenten staan erom bekend altijd een geldtekort te hebben en kwamen daardoor nooit in aanmerking voor een kredietkaart. Veel banken zagen hier een tekort in het aanbod van de verschillende soorten creditcards. De creditcard voor studenten is vaak veel goedkoper dan de ‘gewone’ creditcard en heeft een lagere bestedingslimiet.

Goede Doelen creditcard
De Goede Doelen creditcard is ideaal voor iedereen die graag aan een goed doel schenkt: voor elke betaling met deze creditcard, wordt een klein percentage van het bedrag aan een goed doel gegeven.

Wat is een Gold Card?
Een Gold Card is een speciale soort creditcard, die vaak wat extra service en privileges met zich meebrengt. De jaarlijkse bijdrage is hoger en dus biedt deze kaart een ruimere bestedingslimiet. Het aanbod in verschillende soorten Gold creditcards kan echter per aanbieder variëren.