Prepaid creditcard voordelen en nadelen

Prepaid creditcard: de voor- en nadelen
Sommige mensen komen niet in aanmerking voor een gewone creditcard of willen er geen vanwege de kosten. Dat is lastig, want in sommige gevallen kun je alleen nog maar betalen met een creditcard.

Een prepaid creditcard kan dan uitkomst bieden. Een prepaid creditcard is anders dan een gewone creditcard, omdat je alleen met je eigen geld betaalt. Op welke manier verschillen deze creditcards? En wat zijn de voordelen en nadelen van een prepaid creditcard?

Prepaid creditcard?
Een prepaid creditcard verschilt met een gewone creditcard. Je sluit geen lening af, maar betaalt alleen met je eigen geld, dat je stort op je kaart. Je kunt dus niet in de schulden komen, terwijl het betaalgemak verder precies hetzelfde is als bij een klassieke creditcard. Je betaalt geen rente voor geleend geld, maar geniet wel van de voordelen van een creditcard, zoals het betaalgemak en de wereldwijde acceptatie van je kaart.

Voordelen van een prepaid creditcard
Het allergrootste voordeel van een prepaid creditcard is dat de aanvraag verloopt zonder BKR-toetsing. Omdat je bij een prepaid creditcard alleen betaalt met je eigen geld, ga je geen lening aan. Een toetsing voor een BKR-codering is dus niet nodig. Een groot voordeel dus! De aanvraag zal zo sneller gaan en iedereen komt sowieso in aanmerking voor de prepaid creditcard.

Een ander groot voordeel van een prepaid creditcard, ten opzichte van andere vormen van betaling, is dat je wereldwijd snel, veilig en gemakkelijk kunt betalen. Dit kan niet overal met een PIN-pas. Daarnaast heb je geen last van kosten voor rente, je betaalt immers alleen wat je zelf hebt uitgegeven!

Nadelen van een prepaid creditcard
Er is eigenlijk maar één nadeel aan de prepaid creditcard: je hebt een beperkt saldo wat je kunt besteden. Je kunt alleen beschikken over het geld dat je zelf op je creditcard zet. Je kunt niet rood staan en hebt dus geen uitwijkmogelijkheden. Aan de andere kant: op die manier behoedt je jezelf wel voor schulden of oplopende (rente)kosten. Uiteindelijk wegen de voordelen veel zwaarder dan de nadelen. Een prepaid creditcard is een uitstekend betaalmiddel, zonder risico!