Prepaid creditcard vergelijken

Hoe kun je prepaid creditcards vergelijken?
Het is best lastig om prepaid creditcards te vergelijken. Een prepaid creditcard is anders dan een gewone creditcard en is in veel opzichten ook veel voordeliger.

Er is echter een groot aanbod in deze creditcards. Hoe vind je nu de juiste kaart voor jou? Een goede bron voor een vergelijking van de creditcards is natuurlijk internet en het gebruik van een zoekmachine. Maar voordat je daaraan begint, moet je wel weten waar je op moet letten.

Wat is een prepaid creditcard?
Als je een prepaid creditcard vergelijkt met een gewone creditcard, zijn er wat verschillen. Het grootste verschil is dat je bij een prepaid creditcard geen lening afsluit en geen BKR-toetsing nodig is voor de aanvraag. Op deze creditcard stort je vooraf je eigen geld, waardoor je nooit in de schulden kunt komen: je geeft alleen je eigen geld uit! Geld storten op de prepaid creditcard kun je gemakkelijk met IDeal doen, en betalen gaat verder precies zoals met een gewone creditcard. Met dit type creditcard betaal je dus altijd met je eigen geld en betaal je geen rente voor geleend geld. Eigenlijk net zo simpel, veilig en makkelijk als een klassieke creditcard, maar zonder de extra kosten.

Prepaid creditcards vergelijken
Er zijn verschillende financiƫle instellingen waar je een prepaid creditcard kunt aanvragen. Het lijkt misschien veel werk om prepaid creditcards te vergelijken, maar het is zeker de moeite, want de kosten kunnen nogal verschillen. De grootste kosten voor prepaid creditcards zitten in de hoogte van de kosten voor aanschaf en de hoogte van de jaarlijkse bijdrage. Daarnaast biedt de ene kaart weer meer korting bij bijvoorbeeld bepaalde winkels dan andere. Dit is ook zeker de moeite van het vergelijken waard.

Prepaid creditcards in Nederland vergelijken
In Nederland zijn er een aantal aanbieder van prepaid creditcard. Een volledige vergelijking geven, is onbegonnen werk, voornamelijk omdat de prepaid creditcard erg in opkomst is. Hieronder volgt een klein overzicht van de grootste aanbieders op dit moment:
– Net+ Prepaid van MasterCard
– Moneybookers (Skrill) biedt momenteel de goedkoopste prepaid creditcard
– Jumbocard, waarmee je korting krijg bij boekingen met Ryanair
– MEDIUS is een bekende, maar niet heel goedkope prepaid creditcard in Nederland
– 3V Visa Prepaid Card is een handige prepaid creditcard die 4 jaar geldig is

De grootste verschillen zitten in de aanschafprijs en de jaarlijkse bijdrage van de prepaid creditcard: de jaarlijkse bijdrage verschilt van 10 tot 50 euro per maand. De aanschafkosten verschillen net zo veel. Een zoektochtje langs de aanbieders om de verschillende prepaid creditcards te vergelijken, kan je dus aardig wat besparen!