Prepaid creditcard op reis

Op vakantie met je prepaid creditcard
Een creditcard mee op vakantie: wie doet het niet? Het is handig, makkelijk, je kunt er veilig mee betalen en je hebt altijd een betaalmiddel bij de hand!

Maar geldt dit ook voor prepaid creditcards? En waar moet je opletten als je op vakantie je prepaid creditcard wil gebruiken? In dit artikel vind je in grote lijnen de punten waar je op moet letten als je op vakantie wil betalen met je prepaid creditcard.

De prepaid creditcard
Op deze creditcard stort je vooraf geld, waardoor je geen enkel risico loopt. Je betaalt enkel met je eigen geld en betaalt geen rente voor de lening die je afsluit bij een gewone creditcard. Je wordt dus ook niet BKR-getoetst bij aanvraag en hebt geen maandelijkse kosten. Het allergrootste voordeel van de prepaid creditcard is dat je geen risico loopt op schulden. Maar op is op en leeg is leeg: als je (bijvoorbeeld op vakantie) wil betalen met je prepaid creditcard, moet je zelf zorgen dat je er genoeg geld op hebt gestort.

Wereldwijde acceptatie van je prepaid creditcard
De meeste prepaid creditcards hebben vrijwel wereldwijde dekking. Hoe dit precies per land zit, hangt natuurlijk vooral af van de aanbieder van jouw creditcard. De creditcards van de grootste aanbieders, VISA en MasterCard, zijn vrijwel overal ter wereld geaccepteerd. Als je twijfelt over de acceptatie van jouw prepaid creditcard op jouw vakantiebestemming, kun je dit gemakkelijk opzoeken! Deze informatie is altijd online te vinden.

Met je prepaid creditcard op reis: waar let je op?
Allereerst moet je zorgen dat er tijdens je vakantie genoeg geld op je prepaid creditcard staat, je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Uiteraard kun je je creditcard gemakkelijk opladen als je ergens internet hebt: je stort gewoon wat extra geld via IDeal op internet. Maar als je naar een vakantieoord gaat met weinig internetcafé’s kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen en, vóór je vakantie, wat extra geld op je prepaid creditcard storten!

Daarnaast is het belangrijk dat je weet of je in het vakantieland van jouw keuze kunt betalen met je prepaid creditcard. De acceptatie in het betreffende land is afhankelijk van de aanbieder van de prepaid creditcard. Dit soort informatie kun je altijd online vinden, bijvoorbeeld op de website van je creditcardmaatschappij.