Creditcard Zonder BKR Toetsing

Creditcard aanvragen zonder BKR toetsing: kan dat?
Met de creditcard kun je eenvoudig, snel en veilig betalen, overal ter wereld. Als je een creditcard aanvraagt, wordt er eerst gecontroleerd of je geen BKR-registratie hebt.

Iemand met een negatieve BKR zal dus meer moeite hebben met het aanvragen van een creditcard. Toch is er een oplossing: de creditcard zonder BKR! Deze staat beter bekend als de prepaid creditcard of de debitcard. Maar hoe werkt dit nu precies?

Een creditcard: waarom BKR?
Als je betaalt met een gewone creditcard, sluit je eigenlijk een soort lening af. Je betaalt immers pas een maand later de rekening. Omdat het om een lening gaat, is je BKR-registratie doorslaggevend bij je aanvraag. Dit is eigenlijk best logisch: de creditcardmaatschappij wil weten hoe groot de kans is dat je je rekening op tijd betaalt. Je wordt dus getoetst bij de BKR: er wordt gekeken naar je maandelijkse inkomen, maar ook of je eventuele lopende leningen netjes betaalt.

Een creditcard zonder BKR toetsing
Voor een kredietverstrekker, zoals de aanbieder van de creditcardmaatschappij, is je BKR-codering dus doorslaggevend voor de aanvraag. De prepaid creditcard; of debitcard werkt anders dan een gewone creditcard, waardoor een BKR-toetsing niet nodig is. Op deze kaart stort je eerst zelf geld: je hebt dus geen krediet, maar betaalt met je eigen geld. Omdat je op deze manier geen geld leent, heeft een negatieve BKR-codering geen gevolgen voor de aanvraag van deze kaart.

BKR-toetsing is niet nodig
Bij een debitcard of prepaid creditcard wordt geen krediet verstrekt. Je sluit dus geen lening af en dit is precies de reden waarom een BKR-controle niet nodig is! Deze kaart is ideaal als je geen schulden wilt maken: je stort gewoon een bedrag op je prepaid creditcard of debitcard! Als je geld op is, is het op en kun je niet meer betalen. Je loopt dus geen enkel risico en kunt (je eigen) geld op de prepaid creditcard uitgeven tot het op is. Op deze kaarten kun je ook niet rood staan, dus er zijn geen vervelende verrassingen achteraf. Een creditcard zonder BKR-toetsing: het is dus echt mogelijk!

Creditcard aanvragen zonder bkr toetsing? Kijk dan op de website van uw bank voor meer informatie over prepaid creditcards zonder bkr toetsing.

Aanbieders van creditcards zonder BKR toetsing
Waar haal je nu zo’n prepaid creditcard of debitcard? Er zijn veel verschillende aanbieders, waar je deze creditcard zonder BKR kunt krijgen. Zo biedt MasterCard een DebitCard, is er een speciale VISA Prepaid Creditcard en de Moneybookers MasterCard Prepaid. Dit is slechts een kleine greep uit het ruime aanbod.