Creditcard online

Direct een creditcard online aanvragen: hoe doe je dat?
Een creditcard is een gemakkelijk betaalmiddel: je betaalt met je creditcard en een maand later wordt het bedrag afgeschreven van je rekening.

Maar hoe vraag je een creditcard aan? Je kunt naar de bank gaan, maar veruit de makkelijkste manier om snel een creditcard aanvraag in te dienen, is via internet.

Een goede creditcard kiezen
Om een goede creditcard te kiezen, één die bij je past, moet je eerst creditcards vergelijken. Er zijn genoeg goede vergelijkingswebsites, maar je moet altijd goed de voorwaarden en kleine lettertjes lezen. Let hierbij ook op verschillen in de kosten, zoals de aanschafprijs of de hoogte van de jaarlijkse bijdrage. Als je dan een kaart hebt gekozen, kun je vaak online direct je creditcard aanvragen.

Direct een creditcard online aanvragen
Via de website van de creditcardmaatschappij van je keuze, kun je vaak meteen de creditcardaanvraag doen. Het is belangrijk dat de website beveiligd is, je wilt immers met dit soort financiële zaken geen enkel risico lopen! Je kunt dit controleren in je browser: er moet een slotje voor het webadres staan. Bij websites van creditcardmaatschappijen of financiële instellingen, is dit eigenlijk altijd wel het geval. Je kunt nu direct je creditcardaanvraag starten.

Ik heb een creditcard aangevraagd: en nu?
Als de creditcard online aangevraagd is, wordt er eerst een BKR-controle uitgevoerd. Bij een aanvraag voor een ‘klassieke’ creditcard wordt er nagegaan of je geen negatieve BKR-codering hebt. Bij een prepaid creditcard of debitcard is dit echter niet zo, omdat je op deze kaarten vooraf geld stort. Als de controle uitgevoerd is en je bent goedgekeurd als nieuwe creditcardhouder, ontvang je binnen een paar weken de creditcard per post. Deze moet je dan nog activeren, waarvoor je ook een brief krijgt met instructies. Als de kaart eenmaal geactiveerd is, kun je hem direct gebruiken!

Meteen een creditcard aanvragen?
Samengevat doorloop je de volgende stappen, wanneer je direct een creditcard online wilt aanvragen:
– kies een creditcard die bij je past
– ga naar de website van de creditcardaanbieder
– vul het formulier in, je wordt nu getoetst en ontvangt hierover bericht
– na een paar weken krijg je je creditcard thuis
– na activatie van je creditcard kun je hem direct gebruiken