Creditcard aanvragen

Hoe vraag je een prepaid creditcard aan?
De prepaid creditcard is een handig betaalmiddel: je betaalt alleen wat je zelf gestort hebt en loopt op die manier geen enkel (financieel) risico.

Maar hoe moet je zo’n prepaid creditcard aanvragen? Waar moet je op letten? En hoe kies je een prepaid creditcard die bij je past?

Welke prepaid creditcard aanvragen?
Voordat je een prepaid creditcard aanvraagt, moet je natuurlijk eerst een keuze maken uit het ruime aanbod. Er zijn, net als voor de gewone creditcards, ook voor prepaid creditcards steeds meer aanbieders. Waar moet je nu op letten als je een prepaid creditcard wilt aanvragen? Allereerst kun je kijken naar de kosten: je betaalt immers een jaarlijkse bijdrage en eenmalig komen daar ook de aanschafkosten bij. Verder is het ook slim om te kijken naar de acceptatie van de prepaid creditcard. Een prepaid MasterCard bijvoorbeeld, wordt in bijna alle landen ter wereld geaccepteerd. Dit geldt ook voor de prepaid creditcard van VISA, de 3V prepaid creditcard.

Een prepaid creditcard aanvragen via internet
Verreweg de makkelijkste manier om snel een prepaid creditcard aan te vragen, is via internet. Dit is heel simpel: je gaat naar de website van de bank of financiële instelling van je keuze en vult het formulier in. Voor een aanvraag van een prepaid creditcard dien je wel binnen de Europese Unie te wonen én 18 jaar of ouder te zijn.

Mijn prepaid creditcard is aangevraagd: en nu?
Als de prepaid creditcard aangevraagd is, heb je die als het goed is binnen een week in huis. De reden dat dit zoveel sneller gaat dan bij een gewone creditcard, is dat bij de prepaid creditcard geen lening aangegaan wordt en er geen toetsing bij het BKR nodig is. Dit scheelt veel tijd, waardoor de aanvraag voor je prepaid creditcard sneller voltooid kan worden.

Meteen een creditcard aanvragen?
Samengevat doorloop je de volgende stappen, wanneer je direct je creditcard wilt aanvragen:
– kies een creditcard die bij je past
– ga naar de website van de creditcardaanbieder
– vul het formulier in,
– na ongeveer een week heb je je prepaid creditcard in huis!