Creditcard aanbieders

Creditcard aanbieders
Zoveel mensen, zoveel creditcard aanbieders
Er zijn niet alleen veel soorten creditcards, maar ook veel verschillende creditcard aanbieders. Hierbij kun je denken aan banken, maar ook andere financiële instellingen hebben een ruim aanbod aan creditcards. In dit artikel vind je een overzicht van de grootste en belangrijkste aanbieders van creditcards. Prepaid creditcards zijn tegenwoordig erg in trek. Je kunt een prepaid kreditkaart zelf opwaarderen middels iDEAL of PayPal zodat u alleen geld kunt uitgeven waarover u ook daadwerkelijk beschikt. Op deze manier kunt u niet rood staan. Wanneer u internetaankopen wilt doen bij – voornamelijk – buitenlandse sites is een creditcard betaling meestal verplicht. Hiervoor leent een prepaid creditcard zich erg goed.

VISA & MasterCard
Veruit de bekendste en grootste aanbieder van creditcards is VISA en MasterCard. Wereldwijd is het de best geaccepteerde creditcardmaatschappij, zowel in winkels als online. Naast de gewone VISA creditcard, beschikt VISA ook over een ruim aanbod van zogenaamde co-branded creditcards. De populaire ANWB VISA card en de Bijenkorf creditcard zijn hier goede voorbeelden van. Het grote voordeel van zo’n co-branded creditcard, is de korting. Als je co-branded creditcards gebruikt, kun je door aankopen te doen met je creditcard, bijvoorbeeld sparen voor korting. Op deze manier kun je geld verdienen met je aankoop.

MasterCard
Naast VISA is MasterCard een heel bekende aanbieder van creditcards. De creditcard van MasterCard is na VISA wereldwijd de meest geaccepteerde. Het verschil met VISA is klein, maar kredietkaarten van MasterCard worden vaker gecombineerd met een Nederlandse bankrekening. Je hebt dan bijvoorbeeld een Rabocard, een ING Platinumcard of een ABN AMRO creditcard. De bank fungeert hier dan als creditcardaanbieder. Je kunt ook kiezen voor een onafhankelijke creditcard van MasterCard, deze is dan niet aan jouw bank gebonden. Bij zowel VISA als MasterCard staan betrouwbaarheid, veiligheid en betaalgemak voorop. Voor prepaid creditcard aanbieders kunt u terecht bij bedrijven als; Neteller, Skrill, 3V Prepaid Visa, Moneybookers, Payogo, GWK Prepaid MasterCard en DB Card.

American Express
American Express is ook een heel bekende creditcardaanbieder, al is deze in Nederland minder populair dan de twee grootste aanbieders, MasterCard en VISA. In vergelijking met deze twee andere grote maatschappijen, worden de creditcards van American Express relatief weinig geaccepteerd. De creditcards van deze aanbieder staan bekend om de ruime bestedingslimiet en de uitgebreide verzekering, maar omdat gespreide terugbetaling niet mogelijk is, worden deze kaarten ook wel ‘charge cards’ genoemd. Zowel in bijvoorbeeld restaurants, winkels en hotels, maar ook op internet zijn de creditcards van American Express veel minder geaccepteerd dan de creditcards van de grootste aanbieders: VISA en MasterCard.

Je eigen bank als creditcardaanbieder
Naast de grote maatschappijen die hiervoor genoemd zijn, fungeren banken ook als creditcardaanbieders. De Rabobank, ING, ABN AMRO: welke bank je ook hebt, ze hebben elk een ruim aanbod aan creditcards, waarmee je je betaalpakket kunt uitbreiden. De meeste banken geven creditcards uit in samenwerking met MasterCard en VISA. Zo’n creditcard heeft dus de dekking van MasterCard of VISA en je kunt er wereldwijd mee betalen, maar hij is gekoppeld aan je eigen bankrekening.